Bjerringbro
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 28. januar 2023

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 28. januar 2023

DR1

05:45  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

05:55  

Gift ved første blik USA XIV (13:26)
Gift ved første blik USA XIV (13:26) Parrenes månedsdag fejres med gaver, bådture og camping. Tingene ser ud til at bevæge sig i den rigtige retning for dem alle, indtil en chokerende opdagelse afsløres ved en gruppe-middag.

07:20  

Gift ved første blik USA XIV (14:26)
Gift ved første blik USA XIV (14:26) Vært Kevin Frazier og et panel af eksperter diskuterer den første halvdel af sæsonen og forsøger at forudsige, hvilke par der vil fortsætte med at være sammen efter beslutningsdagen.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Folk og fæ III (5:7)
Folk og fæ III (5:7) Britisk dramaserie fra 2022. (All Creatures Great and Small) Siegfried og Tristan overtager styringen af Skeldale House, mens mrs. Hall tager fri for at møde en vigtig person fra sin fortid. Samtidig tager Siegfried sig af en ung knægt, der er i erhvervspraktik. Da Siegfried kommer godt ud af det med drengen, får det gammelt nag mellem de to brødre til at blusse op.

08:55  

Folk og fæ III (6:7)
Folk og fæ III (6:7) Britisk dramaserie fra 2022. (All Creatures Great and Small) Radioen rapporterer, at Storbritannien er på randen af krig. Mens alle på Skeldale House forarbejder nyheden, opdager James et tilfælde af tuberkulose på Heston Grange. Det stiller ham i et alvorligt dilemma, for Richard trygler ham om at lade være med at anmelde det til landbrugsministeriet.

DR2

06:15  

Deadline
Deadline Ritt Bjerregaard sparkede døren ind til magtens inderste lokaler, så kvinderne kunne træde ind og tage plads ved siden af mændene. Deadline fortæller historien om Ritt Bjerregaards realpolitiske og symbolske betydning for det danske samfund. Issa Mahmoud Jeppesen får besøg af Kasper Fogh Hansen, der var rådgiver for Ritt Bjerregaard, historikeren Gry Jexen, og socialdemokraten Maria Gudme, der oplevede Ritt Bjerregaard som en tæt personlig allieret i metoo-debatten.

06:40  

Deadline
Deadline Selvom Taliban har afskaffet kvinders adgang til uddannelse og i det hele taget forringet kvinders muligheder og retsstilling i Afghanistan, så tror den afghanske aktivist Somaya Faruqi stadig på at tingene kan blive bedre for kvinder i hendes hjemland. Somaya Faruqi er selv et eksempel på, at perioden før Taliban overtog magten, hvor kvinder havde adgang til skole og uddannelse, har gjort en forskel. Hun er ingeniørstuderende og kendt som den tidligere kaptajn på det afghanske Dreamers robotlandshold, der består af piger og unge kvinder, der bygger robotter. Astrid Berg interviewer hende i Deadline.

07:05  

Deadline
Deadline Israels nye regering er domineret af yderliggående højre-religiøse partier og politikere, der blandt andet vil udvide bosættelserne i den besatte Vestbred og forsøger at få politisk kontrol over landets højesteret. Hvordan er det kommet hertil, og hvad blev der af Israels venstrefløj? Niels Krause-Kjær spørger den tidligere israelske minister Michael Melchior. Mød også Jonatan Møller Sousa fra Forum for Dialog om Israel og Allan Sørensen, der er Mellemøstkorrespondent for Kristeligt Dagblad.

07:35  

Deadline
Deadline Flammerne fra Rasmus Paludans koranafbrændinger har nu bredt sig fra Sverige til flere lande i Mellemøsten. På få uger er Paludans aktioner blevet til storpolitik og en mulig forhindring for et Svensk medlemsskab af NATO. Men vil det lykkes Stram Kurs' Rasmus Paludan at forpurre Sveriges vej ind i NATO? Og er krisen en trussel mod Sveriges parlamentariske situationen? Analyse i Deadline med Issa Mahmoud Jeppsen.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Dansk skyskraber i New York - På tegnebrættet
Dansk skyskraber i New York - På tegnebrættet Dansk dokumentar fra 2013 Vi følger den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels' New York eventyr og udfolder ideen bag den 100.000 m2 store skyskraber Bjarke Ingels, som den danske arkitekt er i gang med at opføre på Manhattan i New York. Fascineret af den danske tradition for gårdhaver og bymiljø vælger en af Manhattans største bygherre, Douglas Durst, at hyre Bjarke Ingels til at bygge et boligtårn på den ombejlede grund på Manhattans vestside ud mod Hudson River. Se hvordan Ingels løser opgaven og skaber lys, luft og ude arealer højt svævende over Manhattan. Sendt først gang 24.10.2013

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:17  

Hunden Ib - tæmmer en lang høj bold
Hunden Ib - tæmmer en lang høj bold

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet II (1)
Ramasjang Mysteriet II (1) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Luk op Luk i - SØSKENDE
Luk op Luk i - SØSKENDE Bestemmer store søskende for meget? Katrine vil spille musik og Sofie vil gerne være med. Men det må hun kun på Katrines storesøsteragtige bestemte måde. Det får gang i snakken om, hvordan søskende er sammen. Katrine Bille og Sofie Torp lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være søskende.

06:20  

Ernest & Celestine (21)
Ernest & Celestine (21)

06:30  

Sarah og And (18)
Sarah og And (18)

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille på cirkustur (2)
Motor Mille på cirkustur (2) Motor Mille drømmer om at optræde med et farligt, sejt motorcykel nummer i cirkus, men hos Cirkus Krone bliver hun sat til at øve sig på et nummer med mange Hulahopringe. Det viser sig at være både sværere og sejere end hun troede.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Bayala - et Magisk Eventyr
Bayala - et Magisk Eventyr Dragerne er næsten forsvundet fra kongeriget Bayala, og derfor svækkes alfernes magiske kræfter. Alfeprinsesserne Sera og Surah bliver henrykte, da de opdager, at de har nøglen til at redde verden: et drageæg! Nu skal søstrene nå frem til dragebjergene, og de begiver sig ud på en farefuld færd ind i det ukendte.

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:45  

Miss Marple: Døden kommer med posten (2:2)
Miss Marple: Døden kommer med posten (2:2) Engelsk krimiserie fra 1985. (Miss Marple: The Moving Finger) Miss Marple er ikke enig i politiets konklusioner efter Mrs. Symningtons død. Da dødsfald nummer to indtræffer, lægger hun en fælde for den formodede morder. Miss Marple: Joan Hickson

09:50  

De svenske jordemødre (2:3)
De svenske jordemødre (2:3) Svensk dokumentarserie 2021. (Barnmorskorna) Dét øjeblik, hvor livet begynder, er fuldstændigt magisk. Kvinder fra hele verden føder på Huddinge sygehus - og jordemødrene bliver nødt til at kommunikere med dem enten via tolk, en pårørende eller uden ord. Simona og Iacob venter deres andet barn. Simona har fået en epiduralblokade og når ikke at få en dosis mere, for nu kommer babyen.

10:25  

Kandis for livet
Kandis for livet På godt og ondt går filmen bag facaden på den ikoniske dansktop-sanger Johnny Hansen, der er frontfigur i Skandinaviens største danseorkester, Kandis. Filmen kommer ind på livet af en særlig gruppe fans, der i livets svære stunder, finder trøst og mening med livet gennem musikken og deres unikke forhold til forsangeren. Gennem almenmenneskelige fortællinger om ulykkelig forelskelse, at tage afsked med dem man elsker, og at finde kærligheden igen, får vi et særligt indblik i både Kandis-Johnny's og fansenes liv. I dette overraskende portræt står det klart, at ingen kan rejse sig alene.

10:35  

Miss Marple: Invitation til mord (1:3)
Miss Marple: Invitation til mord (1:3) Engelsk krimiserie fra 1985. (Miss Marple: A Murder is Announced) I en lille lokalavis annonceres tid og sted for et mord. Alle strømmer til i håb om en god spøg. Men et mord bliver begået. Er det værtinden, morderen er ude efter? Heldigvis opholder Miss Marple sig på et hotel i nærheden. Miss Marple: Joan Hickson

11:30  

Kender Du Typen? - med hamster og Dostojevskij
Kender Du Typen? - med hamster og Dostojevskij Hvem er det, som læser både Anders And og Dostojevskij? Som ikke kan tåle kaffe og som har en hamster, der hedder Mufasa Moustasche? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når Kender Du Typen? besøger en hovedperson, der deler sine 90 kvadratmeter på Vesterbro i København med sin kone og tre børn. Vært: Tobias Hansen

DR2

09:00  

Dansk skyskraber i New York - Rejsegilde
Dansk skyskraber i New York - Rejsegilde Dansk dokumentar fra 2014 I anden del af dokumentaren om Bjarke Ingels, New York eventyr, anskues den 100.000 m2 store skyskraber med New Yorkernes øjne. Man høre tillige Bjarke fortælle om hvad West 57, har betydet for BIG's nye tegnestue, der på bare 3 år er vokset fra, at være 2 personer til nu, at være 90. Man ser den projekt ansvarlige arkitekt stå i det nu synlige byggeri, hvor han fortæller om nogle af de udfordringer den skrå facade giver. Rick Bell, direktør for arkitekturcenteret i New York, fortælle om den indflydelse BIG og Dansk designtænkning har haft på Manhattan og professor ved Columbia Univercity, NY, Andrew Dolkert forklare hvordan West 57 afviger, men også indskriver sig i den amerikanske skyskrabers historie. Sendt først gang 30.12.2014

09:30  

Dansk skyskraber i New York - Indefra
Dansk skyskraber i New York - Indefra Dansk dokumentar fra 2016 I tredie del af dokumentaren om BIG's, New York eventyr, høre man Bjarke Ingels fortælle om de mange forskellige kompetencer der arbejder i 'kulissen' bag arkitekterne. Man møder de folk der får ideerne/skitserne til, at blive til fysisk arkitektur. Man høre om de udfordringer der er ved at skabe et stort 'Gesamtkunstverk', som Bjarke kalder et sådant byggeri. Landskabsarkitekterne fortæller om det at skabe en have i midten af en skyskraber. Vi ser at byggeriet begynder at tage form og høre naboernes umiddelbare reaktion på at kunne bo et sted med en indre gårdhave. Sendt først gang 15.03.2016

10:00  

Dansk skyskraber i New York - Det færdige byggeri
Dansk skyskraber i New York - Det færdige byggeri Dansk dokumentar fra 2017 I fjerde og sidste del af dokumentaren om Bjarke Ingels New York eventyr, ser man det færdige byggeri ude og inde. Man hører Bjarke fortælle om, hvad der har overrasket og hvad der piner ham mest ved processen. David Brown fortæller bl.a. om de overvejelser, der er gjort med hensyn til valg af materialer og gennemgår husets fællesrum, hvor man også ser en typisk lejlighed. Landskabsarkitekten Laura Starr viser rundt i den færdige nyplantede gårdhave, og nogle af de første indflyttere beretter om, hvordan det er at bo i en bygning med egen gårdhave midt på Manhattan. Endvidere annonceres det, at VIA 57 er kåret som Manhattans, Amerikas og verdens bedste skyskraber. Sendt først gang 04.05.2017

10:30  

Skandinavien i Hitlers jerngreb (1:5)
Skandinavien i Hitlers jerngreb (1:5) Dansk dokumentarserie fra 2015: Del 1 - tyskerne kommer. Anden verdenskrig er i gang. Hitler er i færd med at gøre drømmen om et nazistisk storrige til virkelighed, og nu er turen kommet til Skandinavien. Det er den 9. april 1940. I Sverige sidder Kong Gustav, i Norge kong Haakon, og i Danmark Kong Christian. De tre konger skal tage den svære beslutning sammen med deres lands regering: Skal de kæmpe imod eller skal de overgive sig. Vi fletter de tre landes historier sammen med en enestående samling af arkivmateriale, der sætter vores egen historie i større perspektiv.

11:00  

Skandinavien i Hitlers jerngreb (2:5)
Skandinavien i Hitlers jerngreb (2:5) Dansk dokumentarserie fra 2015 - 2. del: Under pres. Året er 1941 og Hitler åbner en ny front i krigen. Ikke-angrebspagten med Sovjetunionen bliver brudt. Kommunismen skal tilintetgøres - og det gælder også i Skandinavien. I løbet af det næste halve år kommer Danmark, Sverige og Norge ud for et voldsomt tysk pres. I Norge kommer det til store demonstrationer mod besættelsesmagten, mens Danmark og Sverige samarbejder. Med en enestående samling af arkivmateriale fletter vi for første gang de tre landes historie sammen.

11:30  

Skandinavien i Hitlers jerngreb (3:5)
Skandinavien i Hitlers jerngreb (3:5) Dansk dokumentarserie fra 2015: Del 3 - på flugt. I 1942 bor omkring 2000 jøder i Norge. I Danmark op mod 8000. Deres hverdag er som alle andre nordmænd og danskeres, og de tror det kan blive ved sådan. Men Hitler har andre planer. Ruth Maier er bare én af de 1536, der melder sig på et norsk politikontor og lader sig registrere som jøde. Hun er også blandt de første mange hundrede norske jøder, der bliver deporteret til Auschwitz. I 1943 er turen kommet til de danske jøder og i et kapløb med tiden, når tusindvis i sikkerhed i Sverige. I flygtningelejrene, hvor de mindst af alt venter det, møder de antisemitismen igen. Når det gælder jøderne, hører Norge, Danmark og Sveriges historie uløseligt sammen. Den fortæller vi her med enestående billeder fra de tre landes arkiver.

TVR

09:05  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:25  

Pingu
Pingu

09:30  

FredagsTamTam
FredagsTamTam Mød kyllingen Karla, de Mesterlige Monsterbørn, den gule Yeti og Tom & Jerry, når TamTam serverer en fantastisk blanding af helt nye og klassiske tegnefilm for børn og deres forældre.

09:32  

Pingu
Pingu

10:30  

Kasper og Sofie II (1)
Kasper og Sofie II (1) Kasper vil gerne have et kæledyr. Maria har brug for nogen, der kan tage sig af to kattekillinger. Kasper og Siri bliver enige om, at de godt kan passe killingerne, men uden at spørge deres forældre. De håber nemlig, at de kan beholde dem. Men da kattekillingerne laver kaos i hele huset, forstår Kasper, at der er meget arbejde i at have et kæledyr.

10:40  

Kasper og Sofie II (2)
Kasper og Sofie II (2) Sofie mister sin første tand, og hun er ellevild, da tandfeen kommer. Maria tager Sofie med til tandlægen. Kasper og Løveungen tager med for at støtte. Tandlægen kan se, at Sofie har været lidt doven med tandbørstningen, og han opdager, at der er et hul.

11:00  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (3)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (3)

11:15  

Stop! (9)
Stop! (9) Klara er på besøg på fars arbejde. Der kan man ikke lavet noget sjovt og alle er kedelige. Især chefen. Men det vil Klara ændre på...

11:20  

Rabalder
Rabalder Kasper og Stine har store planer for udbygning af hytten. Drømmen varer helt indtil bonden Dan opdager hytten og bestemmer sig for at hugge den ned.

11:35  

Spookys
Spookys

11:55  

Pax' jordiske eventyr (6:10)
Pax' jordiske eventyr (6:10) Den skøre Pax lander på den fremmede planet Jorden og kæmper med Den sure dame om den forsvundne maskine. Pax hopper fra timetervippen, men kan ikke synke. Den sure dame opdager en mærkelig busk med ben, og en fuglekigger slipper af med sine fugle. Vil hun på trods af alle forhindringer lykkes med at stråle sig tilbage til rumskibet med maskinen i behold?

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Tillykke, I skal have trillinger III (5:7)
Tillykke, I skal have trillinger III (5:7) Mark og Michella mærker for alvor, hvad det vil sige at have tre babyer og to små børn og aldrig have tilstrækkeligt med arme og øjne. På Fyn mærker Ida også utilstrækkeligheden, da Kendra som den eneste af trillingerne ikke kan køre på løbecykel. Hvordan hjælper Ida sin datter med at mestre det samme som sine søstre? I Gilleleje kalder endnu et husprojekt og Benjamin bruger al sin tid på at bygge en terrasse. Simone trænger til en pause fra sine hjemlige pligter, og vælger en lidt alternativ løsning.

12:15  

Ren teknologi: Mere grøn strøm, tak!
Ren teknologi: Mere grøn strøm, tak! I Danmark kan vi godt lide at prale med, at vi har den grønne førertrøje stukket helt ned i bukserne. Men hvis vi tager klimaklaphatten af, så kræver fremtiden langt mere grøn strøm end vi har i dag. Især på verdensplan. Har vi teknologierne klar og kan vi nå at bygge nok af det?

12:30  

I hus til halsen XI (5:9)
I hus til halsen XI (5:9) I Vejen er Charlotte og Christians forladte hus til salg på fjerde år. De er selv flyttet til Sjælland, og det tomme hus står med skallende maling og dinglende lampeudtag. Det vil designer Søren Vester, ejendomsmægler Line Franck og tømrer Dennis Lindequist lave om på. Søren laver en markant udvendig makeover af huset, Line indretter et børneværelse, og Dennis går i "nipsfasen".

13:30  

The A-Team
The A-Team Amerikansk actionfilm fra 2010. Fire benhårde, bindegale elitesoldater bliver hængt op på en forbrydelse, de ikke har begået. Heldigvis er den kradsbørstige kvartet ikke sådan at løbe om hjørner med, og snart går jagten på den skyldige ind. Det kommer ikke til at gå stille af sig. Medvirkende: Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel m.fl. Instruktion: Joe Carnahan.

DR2

12:00  

Tegnsprogsmagasinet Udsyn
Tegnsprogsmagasinet Udsyn Et magasinprogram på tegnsprog, der zoomer ind på døves liv i en hørende verden og fortæller om det, der rører sig i tiden, sætter spørgsmål til debat og skildrer det nære og det sære.

12:05  

Skandinavien i Hitlers jerngreb (4:5)
Skandinavien i Hitlers jerngreb (4:5) Dansk dokumentarserie fra 2015 - 4 del: Modstand I Anden Verdenskrig tager Hitler magten i Skandinavien, og han holder Norge, Sverige og Danmark under kontrol, i frygt for den nazistiske terror. Men under overfalden er der noget i gang. Flere og flere trodser frygten og gør oprør. Modstandskamp er farligt, men de er villige til at betale prisen. For kampen for frihed er større end deres eget liv. Med en enestående samling af arkivmateriale fortælles historien om den skandinaviske modstand mod nazismen.

12:30  

Glemte forbrydelser - straf
Glemte forbrydelser - straf Når en forbryder skulle have sin straf, har samfundets kreativitet været overordentlig stor gennem tiderne. Uhyggeligt mange af de metoder, der blev valgt, var før i tiden meget umenneskelige. Nordvision fra Sverige.

12:40  

Store danske Videnskabsfolk: Tycho Brahe
Store danske Videnskabsfolk: Tycho Brahe Tycho Brahe var et renæssance-geni og betragtes som grundlægger af moderne observerende astronomi. Han var en kompromisløs og excentrisk forsker. Men hans popularitet og egenrådige temperament sendte ham i unåde hos kongen og landflygtighed. Johan Olsen fra bandet Magtens Korridorer fortæller den fascinerende historie. Hans hjerte brænder for naturvidenskaben og når han ikke står på scenen arbejder han selv som biologisk forsker.

13:05  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (2:10) Den Kinesiske Mur
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (2:10) Den Kinesiske Mur Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Muren er bogstaveligt talt grundlaget for næsten al byggeri. Teknikken har præget vores verden i mindst 12.000 år, men den geniale fremgangsmåde bliver ofte overset. I løbet af to tusinde år blev Den Kinesiske Mur bygget af millioner af mennesker. Mange omkom under det ekstremt hårde arbejde og de enorme udfordringer. Den er et vidnesbyrd om ekstraordinære ingeniører og visionen om at forsvare et helt imperium med en enkelt mur.

13:10  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (1:10) Veje, der ændrede verden
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (1:10) Veje, der ændrede verden Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Over 1,2 milliarder køretøjer færdes i dag på veje, der strækker sig millioner af kilometer på tværs af kontinenterne. Vejen - og hjulet - er nogle af oldtidens største triumfer. Tilsammen har de givet mennesket ekstraordinær bevægelsesfrihed. I 2002 fandt arkæologer nær byen Ljubljana i Slovenien et træhjul. Det var over 5000 år gammelt, og anses nu for at være det første hjul i historien. Hvordan så det ud, og hvordan var oldtidens veje?

14:00  

Amundsen
Amundsen Norsk autentisk drama fra 2019. Den norske eventyrer Roald Amundsen er besat af tanken om at opdage de sidste uudforskede dele af kloden. I et kapløb med englænderen Robert Scott bliver han i 1911 den første, der når Sydpolen. Men Amundsen er en mand, som ikke viger tilbage for at lyve for sine nærmeste for at få sine drømme til at gå i opfyldelse. Ikke mindst broren Leon, hans faste støtte, må lide under Amundsens valg. Medvirkende: Pål Sverre Hagen, Christian Rubeck, Katherine Waterston m.fl. Instruktion: Espen Sandberg.

TVR

12:10  

Pax' jordiske eventyr (7:10)
Pax' jordiske eventyr (7:10) Den skøre Pax lander på den fremmed planet jorden og kæmper med Den sure dame om den forsvundne maskine. Pax forsøger at leve som en zebra, bliver trampet ned af lemurer, og forsøger at pumpe Den sure dame fuld af kaffe. Vil hun på trods af alle forhindringer lykkes med at stråle sig tilbage til rumskibet med maskinen i behold?

12:25  

Flaskepost fra Stillehavet II (7)
Flaskepost fra Stillehavet II (7) Det er ikke det bare sjov at sejle igennem store bølger over store have. Hvordan er det at blive søsyg? Nogen på båden må tage en vigtig beslutning. Vi sejler videre mod Tikopia

12:35  

Hørmehunden
Hørmehunden

12:50  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:00  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:30  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:40  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (21)
Superhelten Sprinter Galore (21) Den snedige skurk Cleopatra har lokket den ellers så generte Skyhval ned til Bakkeby, så hun kan indhylle byen i tåge og snuppe Sprinter. Desværre for hende og heldigvis for Bakkeby, skal der mere til at narre en ægte superhelt ...

14:02  

Superhelten Sprinter Galore (22)
Superhelten Sprinter Galore (22) Hvis der er nogen, der kan regne den ud, så er det skurken Diktathor; ved hjælp af Bhilkha-pointene får han sat alle i Bakkeby i dyb gæld, så han selv har magten over dem - den eneste, han ikke lige har kalkuleret med, er superhelten Sprinter.

14:05  

Oda Omvendt II (4)
Oda Omvendt II (4) Balder har lavet sin egen zapper, så han kan sætte fart i børnene. I børnehaven går Anissa på line og leger cirkus, men Balder vil ikke have det - det står ikke i dagsprogrammet! Anissas mor er for langsom, og derfor hurtig-zapper Balder hende. Nu ryger tempoet i vejret, så hun kan nå det hele på den halve tid. Anissa vil gerne bare lege cirkus og med Oda Omvendts hjælp, får Anissas mor et skud børnetidsmagi, så de sammen kan lege cirkus i ro og mag. Men Oda bliver sur på Balder, over at han har rodet i hendes ting og bygget sin egen hurtig-zapper.

14:15  

Onkel Rejes fede sommerferie (9)
Onkel Rejes fede sommerferie (9) Onkel Reje har fået sin helt egen sekt - en gruppe mennesker, som mener at Onkel Reje må være en slags gud. For han er både gravid, selvom han er en mand, og så er han næsten lige kommet ned fra himlen. Det viser dog ikke at være så lige til, at skulle være gud for andre. Og uden at ville det, kommer Didrik og Skidrik til at give en hjælpende hånd med på en dag hvor der både er lyn, skydevåben og brug for urtete og kosttilskud.

14:30  

Motor Mille på cirkustur (1)
Motor Mille på cirkustur (1) Mille har benzin i blodet og motorolie i håret. Hun drømmer om at opvise et farligt motorcykel nummer i et cirkus, men i Cirkus Baldoni bliver hun sat til at øve et nummer med stole, som viser sig at være mindst ligeså krævende og farligt.

14:45  

Quizdyrene II (1) - Grisen Peanut
Quizdyrene II (1) - Grisen Peanut Quizværten Stefan har igen bevæbnet sig med mikrofonen, der kan oversætte dyrelyde til menneskesprog. Denne gang er det grisen Peanut, der får fem spørgsmål om elefanter og chancen for at vinde en flot præmie. Peanut er i højt humør og kommer godt fra start. Men da hun får problemer med nogle spørgsmål undervejs, og trætheden samtidig melder sig, så synes hun ikke det er så sjovt at quizze længere. Så spørgsmålet er, om hun kan samle kræfterne til det sidste spørgsmål, hvor hun skal huske teksten til "Elefantens Vuggevise"?

14:57  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Ankylosaurus var en firbenet planteæder. Hele ryggen var dækket med tykke knogleplader, hårde skjolde og skarpe torne. Men der var et sted, hvor den var meget sårbar. Dette og meget mere fakta vil vi hjælpe dig med at finde ud af, hvis du ser med i Dinolaboratoriet.

DR1

15:20  

Matadorerne (3:4) - Opgøret
Matadorerne (3:4) - Opgøret Stemningen mellem Glückstadt og Tietgen er på frysepunktet. Frihavnen ligger atter øde hen og ligner en total fiasko, indtil en ung kaptajn går i land. Kaptajn H. N. Andersen kommer som sendt fra himlen for Isak Glückstadt. Efter et liv til søs og som driftig iværksætter i Bangkok, har han visionære drømme om en ny dampskibsflåde med base i Frihavnen. Er det mon netop H.N. Andersen, der skal vise sig at være den afgørende brik i spillet om at besejre Tietgen?

16:20  

Ukendt arving II (4:6)
Ukendt arving II (4:6) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Ukjent arving) Evelyns familie gik i opløsning. Hun savnede en nær familie og havde ingen. Tilsyneladende.

17:05  

Folk og fæ III (7:7)
Folk og fæ III (7:7) Britisk dramaserie fra 2022. (All Creatures Great and Small) Det er jul, og alle prøver at få det bedste ud af det, mens verden er i krig. Siegfried tilser væddeløbshesten River, der er blevet skadet inden et stort løb. Han gør en vigtig opdagelse, som Rivers ejer forsøger at udnytte til at få hesten tilbage på væddeløbsbanen. Dermed risikerer Siegfried at bringe alt, han står for, i fare.

17:55  

Søren Vesters Have - Rum, former og struktur
Søren Vesters Have - Rum, former og struktur Søren vil ikke bare lave en traditionel have. Han vil lege med strukturer og former, og bygge rum i haven - og det kræver inspiration fra en passioneret landskabsarkitekt og en mand, der elsker græsser.

DR2

16:00  

The Professionals
The Professionals Amerikansk western fra 1966. En gruppe højt specialiserede lejesoldater bliver af rigmanden Grant hyret til at befri hans smukke kone, der er blevet bortført af den mexicanske oprører kaptajn Raza. Bill og Rico er gamle venner af kaptajn Raza og kender området som deres egen lomme, men alligevel venter der dem en overraskelse, da de når frem. Medvirkende: Burt Lancaster, Lee Marvin, Claudia Cardinale m.fl. Instruktion: Richard Brooks.

16:00  

Himlens vovehalse
Himlens vovehalse Amerikansk drama fra 1963. (A Gathering of Eagles) Oberst Jim Caldwell fra det amerikanske luftvåben får kommandoen over en vigtig luftbase. Den forrige kommandør er blevet fyret, fordi basen klarede sig dårligt under en øvelse, så Caldwell strammer basens procedurer. Men den barske måde, han behandler sine folk på, chokerer hans kone i en grad, der truer med at ødelægge deres ægteskab. Medvirkende: Rock Hudson, Rod Taylor, Mary Peach m.fl. Instruktion: Delbert Mann.

17:55  

Civilisationernes storhed og fald: Katastrofen i Bronzealderen (1:3)
Civilisationernes storhed og fald: Katastrofen i Bronzealderen (1:3) Britisk dokumentarserie fra 2022. (The Secrets to Civilization) Vi mennesker har været overalt. Vi har bygget byer, nationer og riger. Men for mere end 3000 år siden led menneskeheden et af historiens største tilbageslag. Blomstrende civilisationer forsvandt inden for en menneskealder, og der skete enorme ødelæggelse. Nu har internationale forskere fundet opsigtsvækkende ny viden om, hvorfor bronzealderen ophørte så brat. Stod klimaforandringer bag?

TVR

15:00  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:30  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon III
Simon III

16:07  

Simon III
Simon III

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII

17:00  

Tegnetrix: Onkel Rejes Pølsekat
Tegnetrix: Onkel Rejes Pølsekat

17:05  

Onkel Rejes Sørøvershow (4)
Onkel Rejes Sørøvershow (4) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Sara, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne guldur, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Kong Neptun og Den Skæggede Havfrue. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt.

17:30  

Osman og Jeppe I (6)
Osman og Jeppe I (6)

17:45  

Vennerne og det grønne lys (9:20)
Vennerne og det grønne lys (9:20) Den fjernstyrede bil er stadig i Anders' hus. Ida kommer i tanke om, at hendes mor har en ekstranøgle, som de kan bruge. Men hvem af børnene skal tage nøglen uden at spørge?

17:56  

John Dillermand (11)
John Dillermand (11) John er alene hjemme, og pludselig er huset invaderet af ninjaer, som overhovedet ikke gider at overholde Oldemors regler. Så John må forsvare huset med dilleren.

DR1

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

Tæt på naturen - Livet i det vilde
Tæt på naturen - Livet i det vilde Østrigsk dokumentar fra 2020. (Next to Nature) Rent drikkevand og offentlig transport er en luksus, som borgerne i verdens byer for længst har vænnet sig til. Men for mange mennesker er disse goder ikke en del af hverdagen. Flere folkefærd lever i - og i pagt med - naturen. Det lyder idealistisk og romantisk, men det kræver opfindsomhed og omstillingsparathed at overleve i den baske natur.

19:50  

Vilde vidunderlige Danmark - Gråsælen
Vilde vidunderlige Danmark - Gråsælen En flok hangråsæler forlader Christiansø for at opsøge hunner at parre sig med. Et helt andet sted i Danmark er en babysæl lige kommet til verden, og den må se den barske virkelighed i øjnene, når mor forlader den for at parre sig på ny.

20:00  

Jumanji: Welcome to the Jungle
Jumanji: Welcome to the Jungle Amerikansk adventurekomedie fra 2017. Fire unge suges ind i et mystisk videospil. Pludselig er nørden Spencer forvandlet til en muskelsvulmende eventyrer, mens sportsidioten Fridge er blevet en meget lidt sporty zoolog. Den selvoptagede Bethany er forvandlet til en mandlig professor - og outsideren Martha er blevet en sej krigerkvinde. For at afslutte spillet og komme tilbage til den virkelige verden må kvartetten tage ud på deres livs farligste eventyr. Medvirkende: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black m.fl. Instruktion: Jake Kasdan.

DR2

18:50  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager skuespilleren Johanne Louise Schmidt fat på salmen "Alle mine kilder".

18:55  

Kim Schumacher - i alle regnbuens 80'er farver (3:4)
Kim Schumacher - i alle regnbuens 80'er farver (3:4) Kim Schumachers mor har svært ved at acceptere, at hendes søn er homoseksuel. På trods af det, lever han sit kærlighedsliv i et fast trekantet forhold med to mænd, og de bor alle tre sammen. I midten af 1980'erne er Kim Schumacher blevet et kendt ansigt, og han opsøger New Yorks natteliv for at udleve sig. Hans popularitet kulminerer med et amerikansk inspireret talkshow. Det er ikke set før på dansk tv, men at komme først med noget nyt, er langt fra lig med succes.

19:30  

Et sted, to verdener (4:6) Hotellet, 1948
Et sted, to verdener (4:6) Hotellet, 1948 Vi er i hjertet af København, på Kongens Nytorv, i 1948. En hel verden vånder sig oven på verdenskrig, atombomber, lavkonjunkturer. Forude venter opsving og velfærd, men mange lever stadig i den dybeste armod. Rundt om hjørnet finder man stadig slumkvarterer med forfaldne ejendomme og skumle baggårde. Men her på torvet ligger Hotel d'Angleterre i al sin pragt. En kæmpe flødeskumskage, vel at mærke kun for de allerrigeste. De bliver opvartet af en hær af tjenende ånder, fra portieren til overtjeneren. Det er ét sted, men to verdener. Liv Thomsen fortæller om det ulige Danmark, der hersker langt op i det tyvende århundrede.

20:00  

Simon Reeves' fantastiske rejser (2:4)
Simon Reeves' fantastiske rejser (2:4) Britisk naturserie fra 2021. (Incredible Journeys with Simon Reeve) Simon Reeve har besøgt over 130 lande i sin lange karriere. Denne gang viser han nogle af de skøreste og mest farlige situationer, han har været i på sine mange eventyr - fra dengang han var under beskydning i det krigshærgede Mogadishu, blev chikaneret i Rusland og til en vanvittig ambulancetur gennem San Salvador.

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:05  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

18:30  

Looney Tunes
Looney Tunes (Looney Tunes back in action) En dag får Daffy nok af, at Snurre Snup er den store stjerne, der tager al opmærksomheden fra resten af Looney Tunes-holdet. Daffy rejser fra Hollywood og slår sig sammen med Bobby Delmont, en stuntman, der netop er blevet fyret fra sit job. De to nye venner beslutter sig for at rejse jorden rundt for at finde Bobbys forsvundne far og en kostbare, blå diamant, der ligeledes er blevet væk. Men Snurre Snup og Daffys tidligere direktør Kate Houghton er lige i hælene på dem...

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:50  

Kriminalkommissær Barnaby XXIII (3:4)
Kriminalkommissær Barnaby XXIII (3:4) Britisk krimiserie fra 2022. (Midsomer Murders) "En kerne af sandhed". Tom og Chrissie Larkton er bagerbranchens superstjerner. De driver et bageri fra en gammel vandmølle, men rygtet vil vide, at de er ude på at ekspandere, og det er ikke populært på egnen. Er det derfor, at nogen tilsyneladende forsøger at forgifte Chrissie?

23:20  

Lewis: Soning
Lewis: Soning Engelsk krimi fra 2007. (Lewis: Expiation) Rachel Mallory, mor til to og tilsyneladende lykkeligt gift, findes hængt i sit hjem. Lewis nægter at tro, at der er tale om selvmord, så han beslutter sig for at efterforske sagen som en mordsag - stik mod alle ordrer. Et meget usædvanligt forhold mellem to vennepar viser sig at være nøglen til gådens løsning. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Hugh Mallory: James Wilby. Instruktion: Dan Reed.

DR2

21:00  

Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Tæt på sandheden med Jonatan Spang Rasmus Paludans koranafbrændings-nummer har opnået international anerkendelse, og sat en kæp i hjulet på det svenske NATO-medlemskab, men kan vi lade Sverige tage skraldet for danernes lys? På højrefløjen går det til gengæld strygende for Messerschmidt, der med sin frifindelse fortjener en undskyldning på pressens vegne. Og mens en religiøs tekst bliver brændt, står en anden til at blive opdateret - noget som måske også ville klæde det europæiske monarki, der sejler rundt i ligegyldighedens hav.

21:30  

Hvorfor snakker vi ikke om mig? (2:8)
Hvorfor snakker vi ikke om mig? (2:8) En diktator kommer i tvivl midt i sin tale, Podcastpigerne er tilbage med flere problemer og en HR-konsulent viser vigtige kommunikative evner. I 2. afsnit af miniserien "Alberte My & Iben - vores story" er der både rundvisning i DR med et spontant møde med Christian Degn. Og en dildovideo får jyske kusine Iben til at tvivle på hvad hun har rodet sig ud i.

21:55  

Skyld (3:9) - Luk mig ud
Skyld (3:9) - Luk mig ud Må man ødelægge en familiemiddag på grund af en politisk uenighed?

22:05  

Debatten: Kampvogne til Ukraine?
Debatten: Kampvogne til Ukraine? Tyskland har givet grønt lys: Lande, der råder over de såkaldte leopard-kampvogne, er velkomne til at sende dem til Ukraine. En mulighed, som flere europæiske lande gerne vil benytte. Flere partier på Christiansborg opfordrer den danske regering til at gøre det samme, men forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, tøver. Skal Danmark sende leoparder til Ukraine? Og hvad skal være de næste skridt i krigen? Vært: Clement Kjersgaard.

23:05  

End of Sentence
End of Sentence Irsk-amerikansk drama fra 2019. Da Franks kone dør, er hendes sidste ønske, at hendes aske skal spredes i en fjern sø i hendes fødeland, Irland. Frank skal have sin voksne søn Sean med på rejsen, men da Sean løslades fra fængslet, er det sidste, han har lyst til, at tage på roadtrip med sin far. Sean lader sig dog overtale, og sammen begiver far og søn sig ud på en rejse, som bliver mere begivenhedsrig, end de havde regnet med. Medvirkende: John Hawkes, Logan Lerman, Sarah Bolger m.fl. Instruktion: Elfar Adalsteins.

TVR
DR1

00:55  

Den tynde blå linje II (8:8)
Den tynde blå linje II (8:8) Svensk politiserie fra 2022. (Tunna blå linjen) En hund er faldet ned i en brønd, og indsatsen for at redde den går viralt. Samtidig retter en gammel bekendt alvorlige anklager mod Magnus i en avisartikel. Forholdet mellem Jesse og Fanny sættes på en prøve, da Jesses kærlighedsliv og familieliv kolliderer. Leah indleder et nyt kapitel i livet, men ikke på den måde, hun havde forestillet sig.

01:55  

Intruder (1:4)
Intruder (1:4) Britisk thrillerserie fra 2021. Et indbrud vender op og ned på Sam og Rebeccas idylliske liv. Vild af raseri dræber Sam den ene af tyvene, da han prøver at slippe væk. Parret forsøger at få drabet til at ligne selvforsvar, men snart begynder en af politifolkene at stille nærgående spørgsmål. Hvor langt er Sam og Rebecca parate til at gå for at beskytte sig selv?

02:35  

Intruder (2:4)
Intruder (2:4) Britisk thrillerserie fra 2021. Angela leger kispus med Sam. Hun bruger sin viden om Syeds død til at lægge pres på ham. Politikvinden Bailey finder sagen mistænkelig, men løber hele tiden ind i blindgyder. Samtidig kontaktes Rebecca af en gammel bekendt, som kan blive en meget farlig modstander.

03:25  

Danske mord - Jagten på nazi-morderne
Danske mord - Jagten på nazi-morderne En vintermorgen i 1944 bliver liget af digteren og præsten Kaj Munk fundet i en grøftekant. Mordet udløser enorm vrede i det besatte Danmark, og Kaj Munk bliver et symbol på modstandskampen. Men hvem myrdede egentlig Kaj Munk? Og hvordan efterforsker man et mord, når de skyldige kontrollerer politiet? Efterforskningslederen må gå under jorden, og først efter krigen kan han genoptage sagen, som har tråde til både de øverste ledere i Nazityskland og USA's efterretningstjeneste.

DR2

00:35  

Gamle Danmark (3)
Gamle Danmark (3) Lille land hvad nu? De amerikanske a-bombe-prøve-sprængninger på Bikini og det kommunistiske kup i Prag startede den kolde krig. De neutrale skandinaviske lande forsøgte at skabe et tættere samarbejde i en nordisk forsvarsunion, et arbejde hvor ikke mindst den danske statsminister Hans Hedtoft var meget virksom. Men initiativet blev indhentet af øst-vest konfrontationen, og Danmark måtte nødtvunget følge Norge ind i den vestlige forsvarsalliance, Atlantpagten. Det fik følger både for budgettet og kulturlivet. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 1984

00:35  

Gamle Danmark (1)
Gamle Danmark (1) Var der noget at råbe hurra for? For at fatte den lyse maj 1945, må man kende den mørke vinter der gik forud. Derfor handler det første program i en række på ti om hele dette mærkelige år, med tredelt magt mellem Hitlers befuldmægtigede, de danske departementschefer og modstandsbevægelsen. Nazismen var i opløsning og volden og sortbørshandelen florerede. Så kom befrielsen og efter de bevægende dage den 4. og 5. maj, startede hverdagen i det befriede Danmark. Retsopgøret kunne begynde. Og medens det øvrige Danmark jublede blev Bornholm bombet. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 1983.

01:50  

Gamle Danmark (4)
Gamle Danmark (4) Kongens datter og folkets sønner. 1949 -1955. Hans Hedtofts socialdemokratiske mindretalsregering "gled i smørret", og Erik Eriksen blev ny statsminister i en VK-regering. Danmark fik en ny grundlov, hvor de tre væsentligste ændringer var afskaffelse af landstinget, Grønland blev ophøjet fra koloni til en del af riget, og vi fik kvindelig tronfølge. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 1984

01:55  

Gamle Danmark (2)
Gamle Danmark (2) Der må være en grænse. Ved det første frie valg efter besættelsen var modstandsbevægelsen gået i opløsning. Venstremanden Knud Kristensen blev statsminister. Verdenskrigen havde skabt store flygtningeproblemer, med hundredtusinder af tyske flygtninge i Danmark og fordobling af befolkningstallet i Sydslesvig. Hvordan ville det påvirke vores udvikling? Var der tvivl om den danske grænse mod syd? Kong Christian X døde, og blev efterfulgt af Frederik IX. Med den amerikanske Marshalls hjælp fik vi en tiltrængt vitaminindsprøjtning. Der var opbrud i gamle vaner og normer, nye tider skulle begynde. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 1984

03:10  

Spector: Manden, musikken og mordet (3:4)
Spector: Manden, musikken og mordet (3:4) Britisk dokumentarserie fra 2022. (Spector) Ifølge politiet er Lana Clarkson blevet myrdet, og i 2007 begynder retssagen i Los Angeles mod Phil Spector. Han har samlet et elitehold af forsvarsadvokater, og siger i interviews, at han er uskyldig. Uafhængigt af hinanden har både Spector og Clarkson skiftet kurs i årene inden 2003. En ulykke forhindrer hende i at arbejde et år, og han begynder vise sig i Hollywood igen. Hans forsvarer mener, at fakta beviser hans uskyld, og satser på ét nøglebevis.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, BJERRINGBRO.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0128181246